Despre Parakletos

5Asociatia PARAKLETOS s-a nascut din dorinta clientilor bancari de a avea o forma de organizare juridica care sa le reprezinte drepturile atunci cand situatia o cere.

In 2010 am fost tolerati in Parlament. Nu aveam drepturi legale si totusi am reusit sa aducem cateva modificari importante Ordonantei 50/2010. Din pacate, OUG50 in cea mai mare parte nu ni s-a aplicat si noua, clientilor cu credite in vigoare. Cu toate acestea, NE-AM BUCURAT pentru faptul ca cei care vor veni dupa noi vor benefica de niste contracte de credit curate si echilibrate.

De trei ani si jumatate ne luptam pentru a dovedi lumii intregi ca avem dreptate. In 2010 eram priviti ca o ciudatenie. Sa te pui cu sistemul bancar parea o utopie! In acesti ani clientii bancari au castigat mii de procese si cu toate acestea, clauzele abuzive inca exista in contracte pentru ca o sentinta este opozabila doar partilor implicate.

La sfarsitul anului trecut, dupa multe amanari, au intrat in vigoare articolele 12 si 13 din Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori. Apeland la aceste articole, un proces pe clauze abuzive castigat poate fi opozabil tuturor celor care au acele clauze in contracte.

Tot la sfarsitul anului trecut a capatat legalitate si grupul nostru de clienti. Patru clienti alaturi de domnul avocat Gheorghe Piperea, care ne-a facut onoarea de a ne fi alaturi, au infiintat aceasta asociatie. Astazi avem drepturi legale. Dreptul de a fi in Parlament la masa discutiilor, dreptul de a depune amendamente, dreptul de a deschide procese de tipul class action etc.

Pe termen scurt ne propunem sa formulam interventii accesorii in dosarele declansate deja de ANPC (11 la numar, dupa declaratiile oficiale ale institutiei).

E timpul ca bancile sa ne trateze ca pe un partener egal, cu respectul cuvenit, e timpul ca relatia dintre noi sa devina de tipul win-win.

Pe termen mediu si lung ne propunem sa construim o retea de minim 10 filiale si o comunitate de minim 3.000 de membri aderenti, pentru a putea organiza in nume propriu actiuni de protectie a drepturilor si intereselor consumatorilor. Intentionam sa reglementam situatia din toate contractele incheiate de consumatori cu profesionistii, de telefonie, internet, utilitati, banci etc.

Ne dorim diminuarea abuzurilor de putere economica si vom face toate eforturile pentru a atinge acest obiectiv.enough abuse

196 de răspunsuri la Despre Parakletos

 1. COSTEAN NORBERT zice:

  buna ziua din pacate pana maine nu mai apuc sa trimit cererea de adeziune prin posta e ok daca o trimit prin mail ?

 2. Anchidin Ionel zice:

  Buna ziua….dorim sa devenim membrii asociatidi Parakletos cum procedam ? Nu mai putem cu atatea nedreptati nu nr apata nimeni….in 2007 nu spunea nimeni de creditele in franci ca sunt periculoase……..de ce bnr a dat voir bancilor daca stiau ca sunt periculoase….multumim ptr. atentie

 3. Daniel zice:

  Va rugam frumos sa ne confirmati ca sunteti inregistrati ca Operator de Date Personale. Va multumim.

 4. Alina Cuta zice:

  Am trimis si eu o adeziune, in 20.01.2015, prin Posta. Sper sa ajunga in timp util la dvs.

 5. Sabina Salomie zice:

  Buna, am trimis ieri adeziunea in original , semnata, cu Cargus. Va rog confirmati daca ati primit-o. Cotizatia pentru 2015 s-a modificat ? pe site am gasit doar valoarea pt 2014.

 6. buibas calin zice:

  inteleg de la avocat Piperea ca suntem zece mii in Parakletos,
  daca da , mai este nevoie de adeziuni ? ce planuri pe termen scurt, aveti ?

 7. Admin zice:

  Domnul Piperea a spus ca grupul de pe FB al celor cu credite in chf are atatia membri. Ati inteles gresit.

 8. popa cristina zice:

  Credit in franci.

 9. popa cristina zice:

  Credit in franci banca romaneasca Bacau.

 10. gabriel zice:

  Buns seara! Am credit in chf din 2008 la Raiffeisen Bank Adjud .Cum pot sa ma alatur dumneavoastra?
  🙂

 11. Liana Costiug zice:

  Buna,
  Am trimis saptamana trecuta un plic, cu 12 cereri de adeziune. Am rugamintea ca in momentul cand primiti plicul sa-mi confirmati primirea. Si eventul sa-mi spuneti daca totul e in regula. Multumesc frumos!

  Cati membri sunt in prezent?

 12. NEDEA DRAGOS GIULIAMO zice:

  Am un contract de credit ipotecar cu clauze abuzive la Reiffeisen Banc in franci elvetieni. Doresc eliminarea din contract a acelor clauze. Numarul meu de telefon este 0743 333 430.

 13. Dan Tanase zice:

  Buna ziua

  Am credit in CHF la Credit Europe Bank. Am depus si eu cerere de adeziune. Problema este ca aceasta banca a externalizat creditele la CEB- Olanda. Adica banca – „mama” din cu sediul in Olanda. Datorita acestui fapt am observat faptul ca nu sunt inregistrate aceste credite in CHF acordate de Credit Europe Bank, in sensul ca nu apar in declaratiile oficiale. Si acest aspect trebuie avut in vedere cand se afirma ca exista 75.000 credite in CHF. Probabil ca si alte banci le au externalizate aceste credite in CHF si nu sunt „numarate” de BNR.
  Ce solutii aveti in vedere in viitorul apropiat ?

  va multumesc

  • Admin zice:

   Avem cunostinta de acest aspect. Pe langa CEB mai sunt si alte banci care au exportat contracte.
   In realitate sunt mult mai mult de 75.000 de contracte in CHF.
   Asa este, contractele exportate nu mai sunt monitorizate de BNR, acele „banci” din Olanda nefiind obligate sa raporteze BNR-ului si nici nu sunt sub supravegherea bancii nationale.

   • Dan Tanase zice:

    Poate ca ar fi utila o intrebare adresata guvernatorului BNR ( erijat in avocatul bancilor) care este numarul total de credite CHF acordate in Romania (inclusiv cele exportate).
    Am depus doua cereri de adeziune. Sunt transmise prin posta cu, confirmare de primire. Momentan nu am primit confirmarile. Puteti sa imi confirmati daca au ajuns la dvs. ?
    In situatia in care veti avea numarul necesar de membrii si veti decide ca exista posibilitatea intentarii unui proces colectiv impotriva bancilor, care au acordat credite in valuta (CHF, USD, EURO), ne veti anunta dvs. prin posta sau pe email ? Constat ca in acest moment BNR-ul vine cu solutii (in opinia mea fanteziste) care nu vor modifica datele (ratele) celor care au contractate credite in CHF. In situatia in care cursul va fi de 1CHF=10 lei ce „solutii” va mai propune oare guvernatorul BNR ?

 14. OPRISOR Cristina zice:

  Bună ziua. As dori sa ader la această asociație. Cum procedez? De unde pot sa iau această adeziune și cum se trimite? Mentionez ca am credite ipotecar în Chf mulțumesc

 15. amalia epure zice:

  as vrea sa trec sambata pe la sediu sa las plicul cu cererea de adeziune. imi spuneti va rog daca/pana la ce ora e deschis sediul Piperea si Asociatii sambata? va multumesc

 16. Bentea Robert-Claudiu zice:

  credit in CHF din 2008 la W.B.
  *angajat al bancii a recunoscut ca sunt unul dintre clientii ce are in contract clauze abuzive.
  Doresc sa ader la acest grup, totodata va rog sa ma indrumati ptr a demara procesul impotriva dragului meu PARTENER …….banca W.B.

 17. Vasile Ionut Catalin zice:

  Buna ziua. Am in credit in euro luat in 2008, la Unicredit Tiriac Bank despre aceasta moneda nu spune nimeni mimic. Euro in 2008 era 3.6 IAR acum a ajuns la 4.5. Va rog daca ne puteti ajuta so pe noi sa aflam daca in contractul nostru exista clauze abuzive! Vrem deasemenea sa devenim membrii asociatiei dumneavoastra, in urmatoarele zile o sa le trimitem!

 18. Buna seara. In data de 21 ianuarie am trimis 3 adeziuni, cu confirmare de primire. As dori sa stiu daca ati intrat in posesia lor, eu pana in prezent neprimind talonul de confirmare de primire. Adeziunile sunt pe numele Zamfir Adriana Nicoleta, Istrate Elena, Istrate Iordache. Multumesc si cat mai curand peste 3000 de membri.

 19. anca bund zice:

  Ce sa fac cum pot sa iau legatura cu cineva care sa ma sfatuiasca ce sa fac cu creditul in chf

 20. Vija Veronica zice:

  Buna seara . Sunt Vija Veronica ,as dori si eu sa stiu daca ati primit adeziunea mea si daca am fost si eu admisa ca membru. V-as ruga frumis daca se poate sa imi dati si mie un raspuns

 21. Ati primit adeziunea ptr But Florin Marius lasati mesaj …ms

 22. Admin zice:

  But Marius-Sorin, am primit.

 23. Mihalcea Dragu zice:

  Buna ziua. Ati primit adeziunea pe numele Mihalcea Dragu,am trimis in data de 27.01. Multumesc

 24. Vija VERONICA zice:

  Va rog fumos sa imu raspundeti si mie daca ati primit adeziunea mea, daca nu sa m-ai trimit una

 25. amza mariana zice:

  Buna ziua,as dori sa stiu daca a-ti primit adeziunea mea. Va multumesc.

 26. Vasilica Nicolescu zice:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti daca s-a primit adeziunea mea si daca am fost inregistrata ca membru. Multumiri,

 27. Adrian zice:

  Buna ziua,
  Felicitari pentru faptul ca ati acumulat peste 3000 de membrii, iar de acum incolo ne puteti reprezenta sub aceasta forma.
  Pe cand prima actiune si in ce va consta?

 28. Buna seara,
  Va rog frumos sa-mi spuneti daca ati primit adeziunea pe care am trimis-o anul trcut in februarie prin Posta Romana pe numele de Zembre Daniel.

 29. mariana cenan zice:

  Buna ziua. As dori sa ader la aceasta asociatie. Se mai poate. Multumesc

 30. Lucia Ene zice:

  Buna ziua, am trimis 3 adeziuni prin posta si prin mail: Ene Lucia, Vasilescu Maria si Vasilescu Gheroghe. Imi puteti confirma ca am fost inscrisi in asociatie, va rog?
  Multumesc anticipat

 31. Liana Costiug zice:

  Buna ziua. Astept raspunsul dvs de ceva vreme. Ati primit adeziunea pe numele Costiug Liana-Anca? In acelasi plic mai erau alte 11 adeziuni. Multumesc!

 32. Tanase Daniel zice:

  Am transmis doua cereri de adeziune: Tanase Daniel Cristian si Tanase Cristina. Rugamintea este sa imi scrieti daca le-ati primit.
  Multumesc

 33. Dan Tanase zice:

  Este in regula. Multumesc

 34. NITESCU Cezar Gigi zice:

  Buna ziua!
  As dori sa devin membru al acestei Asociati, drept ptr care va rog sa-mi spuneti ce ar trebui facut ptr aceasta.
  O zi buna!

 35. Buna ziua am credit in franci in 2008 cum fac sa ma alaturi dumneavoastra?

 36. marius zice:

  buna ziua,

  as dori sa aflu opinia dvs in legatura cu o situatie nou aparuta in relatia mea cu ING.
  Am un credit ipotecar si din decembrie incerc sa renegociez marja de contract. Dupa o corespondenta destul de lunga cu banca, 2 angajati ai bancii mi-au trasmis modul de calcul al Marjei sau mai precis ce intra in componenta acesteia si anume : cost operational, profit si costul cu riscul de credit, mai precis un comision de risc dandu-mi chiar definitia acestui cost cu riscul de credit si citez „exprima posibilitatea ca debitorul creditului sa nu–si onoreze obligatiile la scadenta, ca urmare a degradarii situatiei financiare a acestuia”.

  Considerati ca exista bazele unui proces pentru calcularea si eliminarea acestui cost cu riscul de credit si care credeti ca sunt sansele de castig?
  Exista si alti membri Parakletos care sunt in aceasi situatie si am putea adera la aceasi clauza?

  multumesc,
  Marius Florea

 37. Rodica Cimpean zice:

  Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.- Pe scurt : am un credit in CHF luat in 2008 la Raiffeisen cu ipoteca, in urma unei cereri facute de mine la banca pt. diminuare dobanda (eu am vrut sa specific in cerere si reconversie )dar mi sa spus ca pot cere numai o varianta cu si dupa o luna imi vine raspuns ca imi poate scade ceva la dobanda ceva de 2procente dar per total nu scade rata decat cu 13 CHF pentruca mai am doar 43 luni de plata,in prezent am rata de 278,04CHF si in urma reducerii ar fi 265,08CHF.
  Intrebare daca accept asa mai pot actiona banca? – macar pentru comisioane, ca am platit de am ajuns la epuizare financiara.

 38. iulia zice:

  Buna ziua,
  Am un credit ipotecar la Credit Europe Bank, sunt in proces pe inghetarea cursului CHF2, iar din anul 2012 platesc dobanzi penalizatoare, cu toate ca am demonstrat faptul ca veniturile lunare nu-mi acopera rata lunara, insa de fiecare data banca nu m-a ajutat cu rescadentarea creditului.
  Va rog, sa-mi comunicati cum trebuie sa procedez, deoarece la toate adresele catre banca sau ANPC am ramas fara raspuns, in cazul in care doresc ca banca sa-mi plateasca sumele ce reprezinta dobanzi penalizatoare, dat fiind faptul ca documntele depuse la banca argumenteaza ca in fiecare luna trebuie sa fac imprumuturi colaterale pentru plata ratelor. Mentionez faptul ca nu depasesc 90 zile pentru a declara creditul exigibil. Deasemenea, doresc o copie a intregului dosar de credit, pentru a deschide un process impotriva acestei banci.

  • Admin zice:

   Bună ziua,
   Probabil ca procesul l-ati deschis cu ajutorul casei de avocatura Piperea. Va rog sa luati in considerare faptul ca suntem 2 entitati juridice distincte. Asadar, va rugam sa luati legatura cu casa de avocatura.
   Copia dosarului de credit o puteti obtine de la banca in urma unei cereri. Sunt obligati sa va raspunda si sa va puna la dispozitie o copie a acestor documente.

 39. simona zice:

  Pe cand actiune in instanta , in considerarea faptului ca a fost atins nr .minim 3.000 de membri aderenti, pentru a putea organiza in nume propriu actiuni de protectie a drepturilor si intereselor consumatorilor?

 40. anghelescu ionel adrian zice:

  Buna ziua ma numesc Anghelescu Ionel Adrian si am urmatoarea problema am avut un credit ipotecar la bcr din 2008 nu l-am mai putut onora creditul a fost preluat de suport colect apartamentul a fost scos la licitatie si cumparat de aceiasi firma la un pret de nimic as vrea sa stiu din moment ce am girat cu apartamentul as vrea sa stiu daca se poate intreprinde ceva in cazul asta de anu mai plati mai departe pentru ca posibilitatile noastre financiare sunt destul de modeste acum multumesc

 41. Buna ziua, daca sunt in executare si mi se vinde apartamentul , dupa intrarea in vigoare a legii darii in plata,se va considera ca am scăpat de datorie către banca? Mentionez ca am luat credit in franci si euro cu ipoteca de rangul 1 si 2 pe același imobil, multtumesc

 42. Doresc sa ma înscriu in asociația d-voastră ,si as vrea sa știu care sunt pașii de urmat!Multumesc!

 43. Petrescu Ana Maria zice:

  As dori sa va contavtez Cum procedez?

 44. Aurel zice:

  Buna seara!
  As dori daca ma puteti informa si pe mine referitor la firmele astea aparute ca dupa ploaie de recuperari credite gen kruk si altele etc ! Care sunt foarte agresivi si foarte nepoliticosi! Daca mai au voie sa mearga la firme cu hotarari vechi de executari silite in numele bancii de la care au cumparat creantele!

  Va multumesc frumos!

 45. Aurel zice:

  Si inca ceva ! Am luat in 2009 un credit de nevoi personale cu buletin si adeverinta de la munca in valoare de 10500 ron! Am platit 3 ani si am renuntat cand m am dus la banva si am spus cat mai am de platit daca plateam atunci pe loc, mi s a spus ca mai am 9800 ron! Dupa trei ani de plata fara pata si atunci mi au spus ca am luat 10500 si trebuie sa dau inapoi 36000 in 6 ani!

 46. Candea Camelia zice:

  Buna ziua,
  Va rog sa confirmati / infirmati Candea Camelia Tg Mures ca membru.
  De asemenea am rugamintea sa ma indrumati si in ce masura si unde pot sa ma informez asupra evolutiei procesului ce m-ar putea privii si pe mine ca membru.Va multumesc anticipat

 47. Roxana zice:

  Bună seara! Nu înțeleg ce opțiuni aveți pe fb căci nu putem nici aproba, nici comenta și nici susține ceea ce postați! Suntem membrii și totuși, în grupul cel mai expus, „sunteți singuri”!

 48. Ion mota zice:

  Buna ziua!-Sunt ion mota din Fagaras, client Bancpost fin 2007 pt un credit in chf(65.000/ reprezentand 37.000 €).dupa 10 de plata mai am de dat …52000chf/ reprezentand..50.000€!!?!! Cum.pot sa ma inscriu in Asociatie si daca este vreun impediment ca sunt in proces cu ei de 3 ani prin dl Piperea?.o zi buna!

 49. Cornel zice:

  Va rog, daca aveţi posibilitate trimiteti-mi pe adresa de mail tipizatul postat de Dl profesor cu privire la reechilibrare. Va multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s