Despre Parakletos

5Asociatia PARAKLETOS s-a nascut din dorinta clientilor bancari de a avea o forma de organizare juridica care sa le reprezinte drepturile atunci cand situatia o cere.

In 2010 am fost tolerati in Parlament. Nu aveam drepturi legale si totusi am reusit sa aducem cateva modificari importante Ordonantei 50/2010. Din pacate, OUG50 in cea mai mare parte nu ni s-a aplicat si noua, clientilor cu credite in vigoare. Cu toate acestea, NE-AM BUCURAT pentru faptul ca cei care vor veni dupa noi vor benefica de niste contracte de credit curate si echilibrate.

De trei ani si jumatate ne luptam pentru a dovedi lumii intregi ca avem dreptate. In 2010 eram priviti ca o ciudatenie. Sa te pui cu sistemul bancar parea o utopie! In acesti ani clientii bancari au castigat mii de procese si cu toate acestea, clauzele abuzive inca exista in contracte pentru ca o sentinta este opozabila doar partilor implicate.

La sfarsitul anului trecut, dupa multe amanari, au intrat in vigoare articolele 12 si 13 din Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori. Apeland la aceste articole, un proces pe clauze abuzive castigat poate fi opozabil tuturor celor care au acele clauze in contracte.

Tot la sfarsitul anului trecut a capatat legalitate si grupul nostru de clienti. Patru clienti alaturi de domnul avocat Gheorghe Piperea, care ne-a facut onoarea de a ne fi alaturi, au infiintat aceasta asociatie. Astazi avem drepturi legale. Dreptul de a fi in Parlament la masa discutiilor, dreptul de a depune amendamente, dreptul de a deschide procese de tipul class action etc.

Pe termen scurt ne propunem sa formulam interventii accesorii in dosarele declansate deja de ANPC (11 la numar, dupa declaratiile oficiale ale institutiei).

E timpul ca bancile sa ne trateze ca pe un partener egal, cu respectul cuvenit, e timpul ca relatia dintre noi sa devina de tipul win-win.

Pe termen mediu si lung ne propunem sa construim o retea de minim 10 filiale si o comunitate de minim 3.000 de membri aderenti, pentru a putea organiza in nume propriu actiuni de protectie a drepturilor si intereselor consumatorilor. Intentionam sa reglementam situatia din toate contractele incheiate de consumatori cu profesionistii, de telefonie, internet, utilitati, banci etc.

Ne dorim diminuarea abuzurilor de putere economica si vom face toate eforturile pentru a atinge acest obiectiv.enough abuse

190 de răspunsuri la Despre Parakletos

 1. Buibas Calin zice:

  am trimis adeziunea de 10 zile, fara raspuns, Buibas Calin

  • Admin zice:

   Secretarul asociatiei este plecat din tara. Cand se va intoarce va centraliza adeziunile venite intre timp si va vom putea da un raspuns.
   Va rog sa aveti in vedere ca activitatea membrilor activi ai asociatiei este facuta in timpul asa-zis liber si este neremunerata. Oricat de mult ne-am dori nu putem raspunde in ritmul in care doriti dvs. Si aici nu fac referire doar strict la dvs, ci la membri in general. Asadar va rugam sa ne acordati circumstante atenuante si sa intelegeti ca ne straduim ca lucrurile sa fie asa cum va doriti.
   Va multumim pentru adeziune!

 2. Buibas Calin zice:

  buna
  noutati ?

 3. Admin zice:

  Da. Am primit adeziunea. Multumim!

 4. Petrica Dalcaran zice:

  buna ziua! am trimis si eu o adeziune in urma cu aprox 2 luni, as dori sa stiu daca a ajuns si cum pot optine mai multe inf despre procese! multumesc anticipat!

 5. Buibas Calin zice:

  buna,
  aveti un nr. de persoane. cati suntem inscrisi ? din 04.2014 de la infintare ar fi trebuit sa fim minim 500 de membri.

 6. Admin zice:

  Avem, aproximativ 1300.

 7. Todoran cristian zice:

  am trimis o adeziune catre dumneavoastra la data de 12.05.2014 si nu stiu daca ati primit-o

 8. Lavinia Sabau zice:

  Buna ziua! A dori sa stiu daca am fost acceptata ca membru. Am transmis adeziunea in urma cu aproximativ o luna. Precizez ca as dori sa fiu inregistrata ca membru cotizant, insa mi-a scapat, nebifand niciuna din cele doua optiuni.
  Daca sunt necesare alte documente, astept solicitarea pe adresa de email.
  Va multumesc anticipat, avand intreaga consideratie pentru sarcina dificila pe care v-ati asumat-o.
  Succes!

 9. PANDELEA IONEL zice:

  Cum pot deveni membru al asociatiei pt. a beneficia si eu de procesele colective privind franci elvetieni

 10. mierlita daniela zice:

  Buna ziua as dori si eu sa incep formalitatile impotriva bancii volskbank…pentru creditul in franci si nu stiu ce documentatie trebuie sa va trimit si cum se procedeaza.doresc sa fiu contactata urgent.multumesc 0745593352 nr de contact

 11. raluca79 zice:

  Buna ziua,

  va rog sa imi comunicati ce acte trebuiesc depuse pentru adeziune si cum le putem trimite (eu si sotul meu)
  Multumesc.

  O zi buna!

  Raluca

 12. Constantin Gabriela zice:

  buna seara, am nevoie de un sfat : am cerut la VB sa imi reesaloneze creditul ipotecar – singura oferta din partea bancii a fost conversia creditului din chf in euro – intrebarea mea este : daca accept conversia mai pot sa dau banca in judecata pentru inghetarea cursului la valoarea acordarii creditului ? sa accept conversia ? multumesc

  • Admin zice:

   Va recomandam sa nu acceptati conversia.

  • ioana zice:

   Buna seaar
   si pe mine au vrut sa ma pacaleasca acum 2 ani sa refinatez in euro creditul in franci ,dar la o analiza mai amanuntita (facuta de mine )am vazut ca tot banca iesea in castig ,nici decum eu ,ca doar nu sunt ei …sa faca un favor clientului ,asa ca l-am lasat tot in franci ,poate face ceva cei din parlament si pentru noi ..

 13. Mario zice:

  Directiva Uniunii europene (UE) privind creditul ipotecar (2014/17/UE) a fost adoptată la data de 4 februarie 2014, cu scopul de a crea o piață a creditului ipotecar la nivelul Uniunii Europene, care acordă importanță crescută protecției consumatorilor. Directiva este aplicabilă creditelor garantate și creditelor pentru locuințe și trebuie transpusă de către statele membre în legislația lor națională până în martie 2016. Pentru mai multe informații despre acest subiect vă invităm să consultați pagina de internet a departamentului responsabil al Comisiei Europene (Direcția Generală Piață Internă și Servicii):
  http://ec.europa.eu/internal_market/finservices-retail/credit/mortgage/index_en.htm
  (Vă atragem atenția că informația nu este disponibilă în limba română)
  Pe baza informațiilor prezentate în mesajul dumneavoastră nu am reușit să determinăm dacă Directiva susmenționată s-ar aplica contractului (-elor) de credit ipotecar la care faceți referire.
  Cu toate acestea, vă reamintim că statele membre sunt responsabile cu aplicarea legislației Europene. Comisia Europeană nu are posibilitatea de a interveni în soluționarea eventualelor cazuri individuale de încălcare a drepturilor. În cazul în care vă regăsiți într-o situație litigioasă cu o bancă din România care v-a acordat un credit ipotecar, într-adevăr Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor este organul competent să vă informeze asupra drepturilor dumneavoastră. Pentru mai multe informații privind procedurile de redres care vă stau la dispoziție, vă invităm să consultați pagina de internet a Autorității Bancare Europene (ABE):
  http://www.eba.europa.eu/consumer-corner/how-to-complain

  (Vă atragem atenția că informația nu este disponibilă în limba română)
  În cazul în care doriți să apelați la sfat juridic, veți găsi informații relevante pentru demersul dumneavoastră de a căuta un avocat de pe portalul European E-justiție:
  https://e-justice.europa.eu/content_find_a_lawyer-114-ro.do
  Vă invităm să vă trimiteți întrebarea adresată Direcției Generale Justiție a Comisiei Europene ca răspuns la acest e-mail.
  Cu deosebită stimă,
  Centrul de contact EUROPE DIRECT
  http://europa.eu – linia ta directă cu UE!
  Clauza de non-răspundere
  De reţinut: Informaţiile furnizate prin intermediul serviciului EUROPE DIRECT nu ne implică din punct de vedere legal.

 14. buibas calin zice:

  Ati primit 6 adeziuni de membru, trimise prin posta ?

  • Admin zice:

   Am primit mai multe. Daca doriti confirmare trimiteti-ne pe mail numele respectivelor persoane pentru a putea verifica.

  • Mario zice:

   Directiva Uniunii europene (UE) privind creditul ipotecar (2014/17/UE) a fost adoptată la data de 4 februarie 2014, cu scopul de a crea o piață a creditului ipotecar la nivelul Uniunii Europene, care acordă importanță crescută protecției consumatorilor. Directiva este aplicabilă creditelor garantate și creditelor pentru locuințe și trebuie transpusă de către statele membre în legislația lor națională până în martie 2016.

 15. Márk Albert zice:

  Din CLUJ CUM PUTEM LUA LEGATURA

 16. Dorin Varga zice:

  Mă bucur ca ati avut puterea si răbdarea constituirii acestei asociații, pas cu pas, membru cu membru. Este nevoie de o astfel de organizare care sa elimine abuzurile băncilor. Mă alătur si eu domniilor voastre.
  Dorin Varga

 17. Movilă Elena zice:

  Cum pot deveni membru al asociatiei pt. a beneficia si eu de procesele colective privind abuzurile unei bănci de tip IFN.

  • Mario zice:

   Please find attached document Ares(2014)3694723 regarding „RA_Romanian citizen’s e-mail to President-elect JC Juncker regarding the abusive practices, missing protection of consumers and big general corruption in Romania, he requests to add this information on Romanian CVM report” sent by Mr MORRISON James on 06/11/2014.

   Best regards,

   Valérie Becquaert

   ––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
   Note: This e-mail was automatically generated by the European Commission’s central mail registration system.
   Replies by e-mail must be addressed to the original sender MORRISON James (mailto:james.morrison@ec.europa.eu).
   Remarque : Cet e-mail a été généré automatiquement par le système d’enregistrement central du courrier de la Commission européenne.
   Toute réponse éventuelle par e-mail doit être adressée à l’expéditeur en personne, à savoir MORRISON James (mailto:james.morrison@ec.europa.eu).RA to GOT signed WS.pdf

 18. Geta Circiumaru zice:

  Buna ziua,
  Am trimis doua adeziuni prin posta, inca din luna iulie . Nu am primit nici un raspuns. As dori sa stiu daca sunt inregistrate.
  Multumesc.

 19. Cand mai deschideti un dosar impotriva bcr, pentru creditele ipotecare in euro? Sunt si eu interesat. Va multumesc anticipat!

 20. buibas calin zice:

  multumim pt. postarile de pe facebook
  pt. 2015 membri cotizanti, ramane acelasi cont de banca ?

 21. Admin zice:

  Da, ramane acelasi cont. Multumim.

 22. Costea Tincuta zice:

  Buna ziua as dori si eu sa incep formalitatile impotriva bancii Credit Europe pentru creditul in franci si nu stiu ce documentatie trebuie sa va trimit si cum se procedeaza.doresc sa fiu contactata urgent. Multumesc 074 019 9085 Tincuta Costea Jud. Tulcea
  Email costeanarcisflorin@yahoo.com

 23. Nicoleta Patrascu zice:

  Am depus si eu ,fizic dar si pe mail ,adeziune.Nu am primit niciun raspuns :((

 24. Blaj Claudia zice:

  Bună ziua! Care este diferența dintre membru cotizant și membru necotizant ( în afară de dreptul de vot)? Dacă am un credit ipotecar, debitor sunt eu și codebitor este sotul, putem trimite adeziunea amândoi sau a unuia dintre noi este suficient? Va mulțumesc anticipat!

 25. Neamtu Stefan zice:

  cum si unde pot depune si eu o adeziune

 26. Incze-Bufnea Attila-Daniel zice:

  Doresc sa mă înscriu si eu in asociație ,doresc o cerere de înscriere .Multumesc!

 27. marin marian zice:

  La mai multi

 28. Giginela Barsan zice:

  Buna ziua ! Cate adeziuni s-au depus pana acum ? Ne apropiem de numarul minim ? Multumesc .

 29. Marian Cimpoesu zice:

  Bună ziua, aș vrea și eu să devin membru al asociației, deoarece am un credit în chf la bancpost și vreau să deschid acțiune în instanță și aș vrea să mă ajutați dacă se poate. Mulțumesc

 30. Mihoci Maricel zice:

  Buna seara,
  Am trimis adeziunea prin posta, inca din primavara anului 2014 . Nu am primit nici un raspuns. As dori sa stiu daca este inregistrata.
  Multumesc.

 31. marin doru zice:

  Vreau sa invindem sistemul…si sa aratam intregii lumi ca”capul plecat sabia nu l taie”este cea mai mare jignire adusa romanilor.va multumesc.

 32. marin zice:

  Impreuna putem invinge…e timpul sa nu ne mai lasam calcati in picioare…

 33. Răzvan Pîntece zice:

  Ce se aude în perioada aceasta? Se mai trimit adeziuni? Au rămas aceeași pași?

 34. Pană Laurentiu zice:

  Doresc sa mă înscriu!

 35. Vreau sa aderez la asociatia dumnevoastra …sunt din Timisioara am credit in franci la Raiffaisen Timisioara 44000 tel 0784470650

 36. Birladeanu Gabriela zice:

  Buna ziua;Cum ma pot inscrie in aceasta asociatie?ce formulare trebuie sa completez si de unde le iau?Multumesc anticipat

 37. Filip Corina zice:

  vreau sa ma inscriu in asociatie sunt si in procesul chf2 impotriva credit europe.vreau sa luptam cu toate fortele pt plata chf la cursul contactarii

 38. valy , Iasi zice:

  Doamne ajuta/ma, ce greu e sa ma descurc cu I.T, dar incerc; va multumesc pentru ca va pasa de semeni; aceeasi grija a ratelor in CHF o avem din mai, 2008, nu am platit rata pe ianuarie, ma gandesc sa fac o cerere la B.POST, pentru inghetarea efectelor contractului in curs, pe 6 luni, si mergem in instanta, fac bine? VREAU sa fiu membru al asociatiei.

 39. Todea Anamaria zice:

  cum devin membru?

 40. matei zice:

  Buna ziua,
  Unde pot gasi cererea de adeziune?este un formular anume?si unde trebuie trimis?
  Multumesc!

 41. Popa Georgiana zice:

  Buna ziua,
  As dori sa completez si eu cererea de adeziune,si sa mi spuneti ce acte mai sunt necesare pt aderare.
  Va rog sa mi trimiteti pe mail formularul daca se poate!
  Multumesc!

 42. ciobanu daniel zice:

  buna seara,
  doresc si eu sa completez cererea de adeziune si mai doresc sa stiu ce acte mai sunt necesare.unde trebuie sa trimit actele?
  multumesc.

 43. Buna seara,
  La ce numar de membri ati ajuns?
  Maine trimit si eu cu sotia adeziunile.

 44. Mihaela Giurgiuveanu zice:

  Buna Seara,
  Va trimit si eu cererea de adeziune, conform mesajelor de mai sus.
  Bine inteles am un credit CHF – BROM.
  Multumesc

 45. Dadiciu Marin zice:

  Buna seara,

  ce formulare trebuie sa completez pentru a adera la aceasta asociație? Am un credit ipotecar in CHF.

  la revedere

 46. Liana Costiug zice:

  Buna seara,
  As vrea sa stiu daca pot trimite cerere de adeziune si codebitorii, sau numai titularii? Si de asemenea, in cazul in care creditul e pe numele unuia dintre soti, poate sa trimita cererea si celalalt sot?
  Multumesc.

 47. Mihail BORDIEANU zice:

  Cer sprijinul d.voastră ,am credit în franci și doresc să acționez în instanță banca.Vă mulțumesc.

 48. sandu ionela zice:

  doresc sa ma inscriu .multumesc

 49. Lidia Agafitei zice:

  Buna ziua, vreau sa stiu daca cererea mea de adeziune a ajuns la dv.

 50. Postica Ciprian zice:

  Buna ziua!
  La ce numar de membrii sa ajuns. Azi va trimit si eu cererea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s