Proces verbal (integral) ANPC nr.0765283/06.08.2018 împotriva Bancpost


In data de 06.08.2018 ANPC a sanctionat contraventional Bancpost S.A. cu amenda in valoare de 150.000 lei, pentru incalcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte conform Legii 363/2007, cat si pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, conform O.G. 21/1992(r2). Astfel a fost aplicata masura complementara “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru intreg portofoliul de credite cesionat de catre Bancpost S.A (fie direct, fie prin intermediul altor societati, respectiv EFG New Europe Funding II B.V., Eurobank Ergasias S.A. etc. fara a ne limita) reprezentand dobanzi, dobanzi penalizaloare, penalitati calculate si retinute in perioada 11.07.2008-27.03.2018, cand cesionar a fost EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.)” 
In urma actiunii de control au fost verificate aspecte privind cesiunea de creante de la Bancpost S.A. la EFG New Europe Funding II B.V. (actuala ERB New Europe Funding II B.V.) fiind o persoana juridica neautorizata. In consecinta, avand in vedere faptul ca, fata de debitorii cedati nu au fost indeplinite formalitatile prevazute de lege pentru opozabilitatea cesiunii de creanta, institutia de credit cedenta Bancpost S.A. are calitate procesuala pasiva si nu se justifica calitatea de creditor a cesionarului fata de debitorii cedati. Intrucat cesionarul creditului nu a avut calitatea de banca, institutie de credit autorizata, dobanda calculata si retinuta trebuia sa fie zero pe intreaga perioada a cesionarii 11.07.2008-27.03.2018.
Cu privire la aceste aspecte, ANPC a informat si urmatoarele institutii: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, Oficiul National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor si Banca Nationala a Romaniei.

Așa cum v-am informat deja, asociația Parakletos a făcut DEMERSURI oficiale în sensul obținerii acestor documente. Însă cererea Parakletos a fost RESPINSĂ.

Pe surse însă am reușit să obținem cele două documente.

Astăzi venim în sprijinul dvs și vă punem la dispoziție documentele în formă integrală.

Să vă fie cu folos!

PVCC 0765283-06.08.2018 Bancpost

Anexa la PVCC 0765283-06.08.2018-Bancpost

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Proces verbal (integral) ANPC nr.0765283/06.08.2018 împotriva Bancpost

  1. Pingback: DOCUMENT INTEGRAL: Procesul-verbal istoric emis de ANPC împotriva Bancpost. Banca este obligată să restituie consumatorilor peste 300 de milioane de euro ca urmare a cesiunilor efectuate către o entitate neautorizată din Olanda - CONTRABĂNCI.COM

  2. Dana zice:

    Multumim pentru ajutor!

  3. Tanase Mirela zice:

    Buna seara!am si eu o nedumerire,am primit zilele acestea un plic din partea celor de la eurobank prin care ma informeaza ca ,creditul s -a mutat la pireus.nu stiu ce sa fac,dati-mi un s f at

  4. silviu barbulescu zice:

    Buna ziua, puteti sa imi spuneti cand se judeca contestatia bancpost la PV ANPC PVCC 0765283-06.08.2018 Bancpost ? Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s