Rambursările anticipate – Când? Cât? Cum?

Știați că puteți rambursa sume din credit ORICÂND, ORICÂT și ORICUM? Dacă nu știați, aflați acum de la noistiati-ca-copy.
=============
Până la apariția OUG50/2010, în majoritatea contractelor de credit existau restricții diverse în ceea privește suma, modul și momentul la care se puteau face rambursări anticipate din credit. Fiecare bancă stabilise contractual cum trebuie făcut acest lucru. Însă practica europeană era alta și Ordonanța 50 care transpunea o Directivă Europeană a reglementat acest aspect. Este adevărat, cea mai mare parte a Ordonanței nu s-a aplicat creditelor în derulare însă există și câteva excepții printre care și articolul referitor la rambursările anticipate după cum puteți vedea mai jos.
Așadar, indiferent că ați semnat sau nu acte adiționale de alininere la OUG50 în anul 2010, aceste reglementări vi se aplică PRIN EFECTUL LEGII. (mulți nu au semnat actele adiționale deoarece pe lângă prevederile impuse de OUG50 li se introduceau și alte prevederi suplimentare)
=============
Articolul 66
(1) Consumatorul are dreptul, în orice moment, să se libereze în tot sau în parte de obligaţiile sale care decurg dintr-un contract de credit. În acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, această reducere constând în dobânda şi costurile aferente perioadei dintre data rambursării anticipate şi data prevăzută pentru încetarea contractului de credit.
(2) Dreptul consumatorului de a rambursa anticipat nu poate fi condiţionat de plata unei anumite sume minime sau de un anumit număr de rate.
Articolul 95
Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă nu se aplică contractelor în curs de derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, cu excepţia dispoziţiilor art. 37^1, ale art. 66-69.
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/119472

Acest articol a fost publicat în Fii informat!, Legislative. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s