Modele de ordonanță președințială – suspendare efecte clauze contractuale care stabilesc întregul risc valutar în sarcina consumatorului

Dragi prieteni,

Avocaţii de la Piperea și Asociaţii ne-au pus la dispoziție două modele de ordonanţă preşedinţială având ca obiect suspendarea efectelor clauzelor contractuale care stabilesc întregul risc valutar în sarcina consumatorului. Ordonanţele preşedinţiale tind la stabilizarea temporară a cursului de schimb valutar CHF/Leu la nivelul de la data semnării contractului de credit, până la soluţionarea cererii de chemare în judecată principale, prin care se tinde la eliminarea riscului valutar al creditelor în CHF.

Vestea bună este ca un consumator a obținut de curând câștig de cauză într-o astfel de cerere, la Tribunalul București (http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx…).

Înainte de a formula o astfel de cerere trebuie să verificați cu atenție dacă indepliniti condițiile și să colectați documentele minime enumerate în cerere.

Trebuie de asemenea să aveți în vedere că, în cazul respingerii cererii dvs., instanța vă poate obliga la cheltuieli de judecată. Totuşi, apreciem că formularea ordonanţei preşedinţiale de către consumator, personal, cu solicitarea judecării cauzei şi în lipsă, conduce la scăderea riscului de a fi obligaţi la plata cheltuielilor de judecată.

În continuare, vă rugam sa gasiti mesajul casei de avocatură, precum si cele doua modele de ordonanta președințială:

„Vă transmitem două modele de ordonanţă preşedinţială având ca obiect suspendarea efectelor clauzelor contractuale care stabilesc întregul risc valutar în sarcina consumatorului. Ordonanţele preşedinţiale tind la stabilizarea temporară a cursului de schimb valutar CHF/Leu la nivelul de la data semnării contractului de credit, până la soluţionarea cererii de chemare în judecată principale, prin care se tinde la eliminarea riscului valutar al creditelor în CHF.

Unul dintre modele se adresează consumatorilor care întâmpină dificultăţi la plata ratelor lunare, cauzate de majorarea cursului de schimb Leu/CHF.

Al doilea se adresează celor aflaţi într-o situaţie particulară, respectiv celor care sunt o persoană cu handicap/ persoană care are în îngrijire o persoană cu handicap.

Ambele modele trebuie completate în funcţie de situaţia particulară a fiecărui consumator şi a prevederilor sale contractuale.

În vederea depunerii acţiunii pe fond, condiţie obligatorie pentru admiterea şi a ordonanţei preşedinţiale, puteţi folosi argumentele publicate pe site-ul SCA Piperea şi Asociaţii: http://www.piperea.ro/…/Argumente-pentru-conversia-creditel….

Prezentul model de ordonanţă preşedinţială reprezintă opinia Societății Profesionale de Avocați „Piperea & Asociaţii”, bazată pe analiza dispoziţiilor legale pertinente, precum şi, acolo unde a fost cazul, pe analiza jurisprudenţei CJUE şi a opiniilor doctrinei de specialitate juridică.

Prezentul model de ordonanţă preşedinţială are în vedere ipotezele cele mai des întâlnite în practica societăţii de avocaţi, reprezintă opinia autorilor şi nu poate fi impusă pentru cazuri concrete.

Decizia inițierii unor procese și a utilizării argumentelor SCA Piperea și Asociații în fața instanțelor de judecată sau în fața unor autorități vă aparține, iar SCA Piperea și Asociații nu vă garantează obținerea rezultatului propus.

Neatingerea scopului propus nu creează în sarcina SCA Piperea și Asociații vreo responsabilitate (e.g. cheltuieli de judecată). De asemenea, nu ne asumăm răspunderea pentru anularea cererii din cauza depunerii unui număr insuficient de înscrisuri, a depunerii unor înscrisuri neconformate cu originalul etc.”

Model OP

Model OP pentru persoane cu handicap

Acest articol a fost publicat în Procese. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s